secure mail

het versleutelen van e-mailberichten

Het gebruik van e-mail is onverminderd groot. Het is bijzonder eenvoudig om iemand een e-mail te sturen. Het is de afgelopen 10 jaar alleen maar toegenomen. Ondanks diverse extensies en uitbreidingen, werkt e-mail nog steeds zoals het in de jaren zeventig werd ontwikkeld.

Kort gezegd is e-mail platte tekst die van server naar server wordt gestuurd. Iedereen die toegang heeft tot één van deze servers kan de informatie in de e-mail lezen. Oftewel e-mail is in basis een onveilig communicatiemedium. Het is ook vrij eenvoudig om de afzender te vervalsen.

Sinds de invoering van de AVG-wetgeving kunt u zelfs hoge boetes krijgen, wanneer blijkt dat er onzorgvuldig wordt omgegaan met privacygevoelige data. En dit gebeurt sneller dan u denkt. Een CV van een sollicitant bevat bijvoorbeeld vertrouwelijke persoonsgegevens. Die kun je niet zomaar doorsturen.

B2B Secure levert in samenwerking met FileCap versleutelde e-mail. Dit zorgt ervoor dat zowel de e-mail als de bijlagen worden versleuteld en niet meer zijn te lezen, anders dan degene voor wie de e-mail is bedoeld. Het bericht kan pas worden geopend nadat is voldaan aan het meegegeven wachtwoord en/of de SMS-authenticatie.

Het veilig en versleuteld versturen van e-mail is vrijwel voor iedere organisatie essentieel. Ieder bedrijf heeft te maken met privacygevoelige data. Met versleutelde e-mail voldoet u aan alle AVG-eisen en voorkomt u onder meer wettelijke sancties. Nog even los van de imago- en reputatieschade die kan ontstaan.

Secure File Transfer

Elke dag sturen we informatie via e-mail en delen we bestanden met elkaar. Het delen van bestanden (file transfer) gaat vaak via e-mail of cloudopslag. We sturen e-mails door met bijlagen en delen bestanden online. Het gebruik van e-mail en cloudopslag is zo gewoon geworden, dat we er niet meer altijd bij nadenken.

Secure Plus

Dat een bedrijfspand moet worden beveiligd is voor de meeste ondernemers wel duidelijk. Er staan waardevolle spullen en je wilt niet dat er wordt ingebroken. Maar hoe zit het met de beveiliging van je online omgeving?

Let’s Talk About Security

Wij helpen helpen u graag op weg  met het veilig maken van uw digitale omgeving. In een gratis gesprek van een uur bij u op kantoor kunnen wij al een duidelijk beeld vormen van uw digitale kwetsbaarheden. Maak direct vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten. Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85 3013166.

Bel vrijblijvend voor een advies gesprek met één
van onze specialisten.  +31 (0) 85 – 3013166