Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Zoeken
Ransomware, gestopt met Sophos Intercept

 

De letterlijke betekenis van ‘Ransomware’ is: gijzelsoftware. Maar wat gebeurt er precies? Ransomware is een type malware, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas na betaling met Bitcoins, worden bestanden of een computer mogelijk weer ontgrendeld. Oftewel, een goedlopende business voor cybercriminelen en een enorm groot risico voor ons allen.

Besmet netwerk
Besmetting vindt plaats door het openen van e-mailbijlagen, weblinks, het bezoek van een besmette website of een besmette advertentie op een website. Deze Ransomware maakt gebruikt van de kwetsbaarheden binnen de geïnstalleerde software op een computer. En bestanden die zijn geëncrypteerd door Ransomware, zijn niet meer te redden als er geen back-ups zijn gemaakt.

Scannen van kwetsbaarheden
Ransomware wordt steeds slimmer en moeilijker te detecteren. Helemaal voorkomen is dus helaas niet zo eenvoudig. Echter draagt een optimale netwerkbescherming wel bij aan het ‘zoveel mogelijk’ voorkomen van Ransomware. Het is hierbij belangrijk een volledige gelaagde security toe te passen binnen een netwerk. Uw netwerk, software en infrastructuur, dient continue te worden gemonitord om te kijken of er kwetsbaarheden bestaan. 

Sophos Intercept
B2B Secure ziet in de Sophos Intercept oplossing een unieke filosofie: Sophos gaat ervan uit dat iedereen kwetsbaarheden heeft. Dus alleen tegenhouden is niet afdoende. De reeds gevestigde Ransomware dient tevens te worden geëlimineerd.

De juiste strategie om geen last te hebben van Ransomware, is naast een continue procesmonitoring, het inrichten van een kwetsbaarheden monitoring. Wanneer Sophos Intercept een kwetsbaarheid heeft gespot, komt de real-time in actie om dit op te lossen. Dus, mocht Ransomware toch binnendringen, ondanks de gelaagde bescherming, biedt Sophos de oplossing die deze kwaadaardige software direct detecteert en onschadelijk maakt.

CryptoGuard
CryptoGuard vormt de Anti-Ransomware oplossing in Sophos Intercept. CryptoGuard biedt een eenvoudige en totale bescherming tegen alle soorten van Ransomware, voorkomt spontane versleuteling van data en met een slimme back-up gaan er geen bestanden verloren.

Met CryptoGuard kan Sophos Ransomware zeer snel stoppen. Het Ransomware-proces, dus waar het ontstaat, plaatsvindt en binnendringt, is bij Sophos bekend. Dit proces wordt direct gestopt en middels een real-time back-up, worden bestanden teruggeplaatst. Hierdoor zal er geen data worden versleuteld. De gebruiker krijgt een melding dat er iets binnen het netwerk heeft plaatsgevonden, maar dat er geen bestanden zijn verdwenen. Een eenvoudige oplossing die gemakkelijk te installeren is vanuit Sophos Central.

Meer informatie:

Benader ons gerust voor meer informatie via office@b2bsecure.nl of 035-602 06 82.