Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Zoeken
Fortinet

Fortinet levert real-time hardware beveiligingssystemen voor netwerken. Fortinet is de pionier en marktleidende aanbieder van ASIC-geaccelereerde unified threat management (UTM) security-systemen.

Fortinet is de enige security-leverancier die ATCA-compliant multi-threat security-systemen op de markt heeft. De ATCA-standaard voorziet in interoperabiliteit tussen systemen van verschillende leveranciers van hardware, systemen en netwerken.

Ondernemers, of ze nu een MKB zijn of een large enterprise, zijn het meeste gebaat bij een makkelijk te beheren , integrale oplossing waar alle security in zit die ze nodig hebben. Losse oplossingen (point solutions) leiden tot hogere kosten (meer vendors, meer licentiekosten), zijn lastig integraal te beheren, vertragen de verwerkingssnelheid en bieden een lager security-niveau. Ondernemingen willen ook hun security consolideren op één platform. Precies vanuit die behoefte is nog maar een paar jaar gelden Fortinet opgericht.

Fortinet, de marktleider in UTM (Unified Threat Management), biedt geïntegreerde security appliances, die worden gebruikt door grote en kleine bedrijven en service providers om hun security te verhogen terwijl hun totale operationele kosten dalen.

De FortiGate UTM-appliances van Fortinet zijn in feite hele krachtige hardware firewalls die naast firewalling 7 extra beveiligingsfuncties bieden:

  • Intrusion Prevention (IPS)
  • Antivirus
  • Antispam
  • Antispyware
  • Webfiltering
  • SSL
  • VPN

De appliance is dus geen lappendeken van beveiligingsoplossingen van andere aanbieders. Dit komt de security en de verwerkingssnelheid sterk ten goede. Het diepgaand insecteren van datastromen kan vertragend werken, maar niet bij de FortiGate. Wat de verwerkingssnelheid ook bevordert, is dat FortiGate appliances draaien op speciaal door Fortinet ontworpen processors (ASICS).

Onderscheidend Het onderscheidende in de aanpak van Fortinet is dat alle beveiligingsfuncties in eigen huis zijn ontwikkeld. Ze werken volledig geïntegreerd met elkaar en ze worden via de automatische updateservices dagelijks (of bij een grote virusuitbraak meermalen per dag) ververst. Bijna de helft van alle Fortinet medewerkers wereldwijd is actief in Onderzoek & Ontwikkeling, onder meer om beveiligingsmaatregelen te ontwikkelen.

Het FortiGuard netwerk houdt de FortiGate appliances automatisch up-to-date – wereldwijd en de klok rond – en helpt te beschermen tegen de meest destructieve, content-gebaseerde dreigingen via email en web

Gemakkelijk beheer is in de visie van Fortinet cruciaal. Ook om die reden is de integrale samenwerking van de beveiligingsfunctionaliteiten altijd beter dan het aan elkaar knopen van allerlei verschillende applicaties van verschillende vendors die elk een eigen beheer methodiek met zich meebrengen.

Fortinet biedt eenvoudig via de browser dezelfde beheerinterface, voor alle FortiGate-systemen in het portfolio, van de kleinere systemen voor thuisgebruik en SOHO tot en met de zware systemen die datacentra en telco’s beveiligen en alles wat daar tussen ligt. Dat maakt Fortinet ook voor MKB-bedrijven interessant. Immers veel MKB’s hebben een hoofdkantoor met misschien enkele vestigingen of filialen. Het Fortigate portfolio is zo samengesteld dat voor elke behoefte en elk budget een systeem geboden wordt. Ook in end-point security is voorzien: PC’s, laptops, maar ook PDA’s en smartphones zijn te beveiligen met FortiClient software.

Meer dan UTM alleen FortiGate systemen gaan verder dan traditioneel UTM door ook networkingfunctionaliteit te bieden in de vorm van switching en routing op de lagen twee en drie. Fortinet is bovendien de enige leverancier die enterprises, MSSPs en carriers een high-performance platform voor gevirtualiseerde UTM security kan bieden.

FortiGate wordt gecompleteerd door de FortiMail, FortiAnalyzer en FortiManager appliances.

FortiMail – FortiMail systemen zijn high-performance, multi-layered email security platforms die email verkeer inspecteren om spam, phishing, gevaarlijke virussen en een scala aan via email binnenkomende dreigingen te blokkeren.

FortiAnalyzer – FortiAnalyzer systemen vergemakkelijken en centraliseren het verzamelen en analyseren van log- en event-data. Ze genereren rapportages over netwerkverbruik en ze ondersteunen compliancy.

FortiManager – FortiManager minimaliseert de beheerlast van het uitrollen, configureren, monitoren en onderhouden van de volledige reeks aan netwerkprotectieservices van Fortinet.

Uiteraard kunt u ons ook altijd benaderen voor meer informatie: office@b2bsecure.nl of 035-6020682